SC Termo Craiova SRL prelungeşte perioada de furnizare a căldurii pentru populaţie, deşi iniţial a comunicat că data de 15 aprilie va fi ultima zi când se mai furnizează agent termic. Prin urmare, craiovenii vor primi căldură până în momentul în care vor fi întrunite condiţiile prevăzute de legea în domeniu, respectiv până când trei zile consecutiv în intervalul 18.00 – 6.00, temperatura medie a aerului exterior va depăşi 10 grade.
„Am spus iniţial că vom furniza căldură în apartamentele craiovenilor până azi. Condiţiile meteo ne impun însă să furnizăm în continuare căldură, fiindcă pe perioada de noapte avem temperaturi sub 10 grade Celsius. Nu-i putem lipsi pe locuitorii urbei de acest confort, sunt copii mici, bătrâni, bolnavi şi au nevoie de o temperatură optimă în locuinţe. Au fost asociaţii care au solicitat sistarea căldurii, dar nu putem încălca normele legale. În momentul în care temperaturile vor creşte, Termo va sistafurnizarea căldurii”, a precizat pentru GdS viceprimarul Craiovei Stelian Bărăgan.
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.