În această dimineață, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au observat un autoturism, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcţiune, la intersecţia străzii Popa Şapcă cu strada Unirii. Poliţiştii au pornit în urmarirea autoturismului, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, dar acesta nu a oprit. La un moment dat, conducătorul auto a abandonat mașina și a continuat deplasarea pe jos.
Polițiștii au continuat și ei urmărirea și au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, după ce l-au somat pe bărbat să se oprească. Ulterior s-a reușit prinderea conducătorului auto, un tânăr de 23 de ani, din Craiova, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, însă a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.