Craiova este decorată în această perioadă cu „covoare multicolore ţesute” cu mii de lalele, zambile, panseluţe, narcise sau iris care pot fi admirate în spaţiile verzi de lângă instituţiile din centrul oraşului, în grădini, în parc, în sensurile giratorii şi în cartiere, informeaza Mediafax. Aranjamentele multiculore înlocuiesc decoraţiunile de Paşte de altădată, care constau în ouă sau iepuraşi, confecţionaţi din materiale artificiale. Miile de flori care au apărut pe mai toate spaţiile verzi din Craiova au fost plantate de angajaţii unei regii din subordinea Primăriei.

„Lalele, narcisele, panseluţele şi zambilele au fost cumpărate. Am cumpărat bulbii. Acestea sunt flori bienale, adică au fost plantate toamna şi rodul lor apare în anul următor. Angajaţii RADPFL au plantat bulbii în luna noiembrie. S-a muncit foarte mult. În trei săptămâni au făcut toate aranjamentele floarele care se văd acum. Modelele care sunt de la un an la altul mai sofisticate sunt preluate de pe site-uri de specialitate şi inginerii regiei sunt cei care se ocupă să fie realizate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, diretorul RADPFL Craiova, Rela Filip.

Conform datelor de pe site-ul de licitaţie publică au fost cumpăraţi 250.000 de bulbi de lalele albe, roşii, mov, portocalii şi roz, 20.000 de bulbi de zambile albe, galbene, mov şi grena, 30.000 de narcise, 50.000 de irişi, 10.000 de crini şi 100.000 de panseluţe. Preţul plătit a depăşit 120.000 de euro.

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.