14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: A şasea ediţie a Galei “Rotary Susține Excelența în Educaţie”, vineri la Filarmonica "Oltenia"

Craiova: A şasea ediţie a Galei “Rotary Susține Excelența în Educaţie”, vineri la Filarmonica „Oltenia”

Rotary Club Craiova în parteneriat cu Filarmonica “Oltenia” Craiova si Rotary Club Anatolia Thessaloniki organizează vineri,12 aprilie 2019, ora 19.00, cea de-a şasea ediţie a Galei “Rotary Susține Excelența în Educaţie”, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru burse şi premii scolare. Spectacolul va avea loc cu concursul unor artişti de excepţie – Dirijorul Theodoros Orfanidis, soprana Sonia Theodoridou, tenorul Ioannis Lakis, pianist Aikaterini Liata (cu toţii componenţi ai grupului Orchestra Mobile), ai unei părţi a corului Cantabile din Grecia şi a Orchestrei Filarmonicii “Oltenia” Craiova. Gala este organizată sub egida “Culture – Friendship – Cooperation”, CFC, tema de cooperare a cluburilor Rotary din Balcani (România-Grecia-Bulgaria-Serbia).

Fiecare elev are dreptul la performanțe și la atingerea propriilor standarde și idealuri. De multe ori, elevi cu potențial deosebit și dorință puternică de a învăţa nu-și pot atinge obiectivele din cauza situației materiale. Pentru acești elevi cu rezultate deosebite la învățătură, la concursuri și olimpiade școlare, Rotary Club Craiova acordă burse care să le susțină proiectul de viata.

În calitate de membri ai societatii, avem datoria de a susține acești minunați copii și familiile lor care realizează venituri reduse, prevenind, astfel, marginalizarea unor viitori performeri. Prin programul “Rotary susține excelenta în educație” ne propunem să promovăm și să recompensam dorința de a studia, ambiția și performanța elevilor.

Prin programul “Rotary susţine calitatea în educaţie”, Rotary Club Craiova acordă lunar un numar de 20 de burse elevilor care, în cursul anului anterior, au avut rezultate deosebite la învățătură, la concursurile și olimpiadele școlare și care, la nivel de familie, nu se pot bucura de o susținere materiala corespunzătoare. Comisia de acordare este formată din directorii liceelor din care provin elevii și din reprezentanți ai Rotary Club Craiova, selecţia facandu-se transparent, in baza dosarelor depuse de elevi.

O altă categorie de suport financiar o constitutie premiile pentru excelenţă. Anual, Rotary sprijină performerii olimpiadelor şi ai concursurilor şcolare, fie prin premii, fie prin susţinere financiară în vederea participării la cantonamente sau concursuri.

Din programul spectacolului:

1. Dansuri tradiţionale Greceşti – Echipa de dansuri a comunităţii Greceşti din Craiova
2. En Meditterranee – Georges Moustaki / Areski Belkacem
3. Night of Magic – Μikis Theodorakis / Yannis Theodorakis
3. Street of Dreams – Manos Hadjidakis
4. Hijo de la luna- José María Cano
5. It is getting dark, somewhere – Stavros Kougioumtzis
6. Let us lay down – Mikis Theodorakis / Iakovos Kampanellis
7. A small sea – Dionisis Savvopoulos
8. Corsica – Goodwin / Trevor Duncan
9. My love – Μikis Theodorakis / Yannis Theodorakis
10. It was 5, then 6 – Stavros Kougioumtzis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS