24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 170 de şoferi sancţionaţi în cadrul acţiunii Speed Marathon

Dolj: 170 de şoferi sancţionaţi în cadrul acţiunii Speed Marathon

În cadrul operațiunii Speed Marathon, care s-a desfășurat miercuri, 3 aprilie,  în toate statele Uniunii Europene, polițiștii doljeni au controlat peste 300 de autovehicule și au aplicat aproximativ 170 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, 19 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Poliţiştii rutieri care au fost angrenaţi în activităţi au acționat în 17 puncte din judeţul Dolj.

Conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Europene – TISPOL, în ziua de 3 aprilie, pentru 24 de ore, toate statele membre ale organizației au desfășurat un maraton de acțiune cu aparatele RADAR, în cadrul activităţii cu denumirea ,,SPEED MARATHON „.

Controalele Poliţiilor Rutiere au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și a gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Poliţiştii doljeni de la rutieră vor desfăşura în continuare activităţi în cadrul acestei acţiuni până la finalul săptămânii.

Unul dintre şoferii prinşi în ilegalitate a fost un bărbat de 33 de ani, din Filiași, care conducea un autoturism pe DN 6 a fost înregistrat cu aparatul radar mobil TruCam având o viteza de 135 de km/h, într-o zonă în care limitarea de viteza era de 70 km/h.
Cel in cauza a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS