24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord ar putea anunța, mâine, la Amsterdam, noul model care se va fabrica la Craiova

Ford ar putea anunța, mâine, la Amsterdam, noul model care se va fabrica la Craiova

Corespondență din Amsterdam

Ford Europa a făcut o serie de anunțuri legate de modelele viitoare pe care la va produce în perioada imediat următoare în uzinele din Europa, punând accent pe vehiculele Hybrid şi electrice. Anunțurile Ford au fost făcute în cadrul evenimentului „Go Further“, organizat la Amsterdam, în Olanda, în perioada 2-3 aprilie. Evenimentul a avut loc în prezenţa a 270 de jurnaliști din toată Europa.

În prima zi a evenimentului, producătorul auto a pus accent pe faptul ca va începe producția de vehicule electrificate, vehicule comerciale, precum și vehicule din gama SUV.
Astfel că, după o perioada în care Ford Europa a anunțat închiderea unor unități de producție din Europa, în special fabrici de componente auto, producătorul de autovehicule și-a dezvăluit, astăzi, la Amsterdam, intențiile de producție de modele noi care vor fi livrate clienților din Europa în perioada următoare.
Noua generație de vehicule electrificate pe care Ford le-a anunțat, marți, 2 aprilie 2019, în cadrul evenimentului “Go Further” vor fi produse anul viitor, în sensul ca în 2020 vor fi introduse în gamă noile Fiesta EcoBoost Hybrid și Focus EcoBoost Hybrid, modele mild-hybrid de 48 de volți. În prima zi a evenimentului „Go Further”, de la Amsterdam, au mai fost dezvăluite vehicule comerciale hibrid sau complet electrice. Steven Armstrong, presedintele Consiliului Director al Ford Europa, a prezentat noul SUV Explorer plug-in hybrid drept „SUV-ul iconic al Ford”. De qsemenea, noua generație de Kuga, un alt SUV al Ford, va aparea in versiuni plug-in hybrid.

Ce mașină va produce Ford la Craiova?

După ce astăzi a dezvăluit vehiculele noi, în cadrul evenimentului de la Amsterdam, Ford ar putea face și anunțul legat de viitorul model care se va produce în uzina de la Craiova. Compania și-a manifestat interesul pentru vehiculele din gama SUV, care sunt din ce în ce mai vândute în Europa. Viitorul model Ford care se va produce la Craiova ar fi al doilea SUV fabricat în Bănie, după cel de mici dimensiuni, EcoSport, cunoscut drept mini-SUV-ul de oraș, care a avut mai mult succes pe piața auto din Europa decât primul vehicul produs de Ford la Craiova, B-Max.
Noul model pe care Ford îl va dezvălui în Olanda va intra în fabricație la Craiova către finalul acestui an, Ford Craiova aflându-se în plin proces de recrutare a circa 1.700 de angajați, care se vor alătură celor 4.400 de salariați existenți.
Vom reveni cu amănunte de la Amsterdam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS