5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Întâlniri interactive în cadrul proiectului "De ce să sortăm gunoiul?"

Craiova: Întâlniri interactive în cadrul proiectului „De ce să sortăm gunoiul?”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” continuă desfășurarea proiectului „De ce să sortăm gunoiul?” prin două noi întâlniri interactive.
Marți, 2 aprilie 2019, începând cu orele 11:30, respectiv 13:30, sunt așteptați la bibliotecă, în sălile „Acad Dinu. C Giurescu” și „Marin Sorescu”, elevi de la Școala Generală Grozești (județul Mehedinți), însoțiți de profesorul Felix Godeanu, dar și de la Colegiul Național „Carol I”, însoțiți de profesoara Eleni Constantinescu.
Proiectul „De ce să sortăm gunoiul?” face parte din campania „Împreună pentru un mediu mai curat” și are menirea de a sensibiliza și responsabiliza tinerii atât în legătură cu necesitatea sortării gunoiului, cât și în direcția identificării și aplicării modalităților de recuperare, reciclare și refolosire a materialelor.
Până în prezent, la activitățile de proiect au participat sute de persoane de la colegiile naționale „Carol I”, „Elena Cuza”, „Ștefan Velovan” și „Tudor Vladimirescu”, liceele „Voltaire”, „Charles Laugier” și „Marin Sorescu”, școlile gimnaziale „Traian”, „Sf. Dumitru”, dar și studenți ai Facultății de Horticultură din Craiova, respectiv membri ai comunității de bloggeri din Craiova.
În ultima zi a proiectului, 4 aprilie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va organiza o expoziție de obiecte decorative și/sau utile,  realizate de participanți din materiale reciclate sau refolosite. Participanții și nu numai sunt invitați la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în intervalul 1- 4 aprilie 2019, în vederea donării obiectelor care vor fi etalate în cadrul expoziției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS