3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Ziua Veteranilor Unităţii" la IJJ Dolj

„Ziua Veteranilor Unităţii” la IJJ Dolj

Jandarmeria Română, la data de 3 aprilie 2019, împlineşte 169 de ani în serviciul comunităţii.
Cu prilejul acestui moment deosebit, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi dedicate „Zilei Jandarmeriei Române”.
Astăzi, s-a desfăşurat „Ziua Veteranilor Unităţii” ocazie cu care cadrele militare în rezervă au participat la o întâlnire cu reprezentanţii I.J.J. Dolj.
Cu ocazia acestei întâlniri au fost vizitate spaţiile unde jandarmii îşi desfăşoară activitatea, biserica, Sala Tradiţiilor, a fost evocat trecutul Jandarmeriei Române, fiind amintite faptele de glorie ale jandarmilor şi drumul parcurs de aceştia, plin de provocări, dar care le-a oferit satisfacţia muncii şi pe aceea de a fi în serviciul comunităţii, al legii şi al ţării.

Tot astăzi, începând cu ora 11.00, în Sala Polivalentă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj s-a desfăşurat Simpozionul ştiinţific cu titlul „Jandarmeria de la înfiinţare şi până în prezent”.
În cadrul acestei manifestări au conferenţiat:
– Prof. univ. dr. Dinică Ciobotea – Începuturile instituţiei Jandarmeriei Române şi evoluţia acesteia până la sfârşitul Primului Război Mondial.
– General maior (r) conf. univ. dr. George Velicu – Evoluţia instituţiei Jandarmeriei Române din perioada interbelică până în anul 1989.
– General de brigadă dr. Constantin FLOREA – Jandarmeria Română după Revoluţia din Decembrie 1989.
Acest eveniment se subscrie activităţilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS