Acasă Local Dolj "Ziua Veteranilor Unităţii" la IJJ Dolj

„Ziua Veteranilor Unităţii” la IJJ Dolj

-

Jandarmeria Română, la data de 3 aprilie 2019, împlineşte 169 de ani în serviciul comunităţii.
Cu prilejul acestui moment deosebit, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi dedicate „Zilei Jandarmeriei Române”.
Astăzi, s-a desfăşurat „Ziua Veteranilor Unităţii” ocazie cu care cadrele militare în rezervă au participat la o întâlnire cu reprezentanţii I.J.J. Dolj.
Cu ocazia acestei întâlniri au fost vizitate spaţiile unde jandarmii îşi desfăşoară activitatea, biserica, Sala Tradiţiilor, a fost evocat trecutul Jandarmeriei Române, fiind amintite faptele de glorie ale jandarmilor şi drumul parcurs de aceştia, plin de provocări, dar care le-a oferit satisfacţia muncii şi pe aceea de a fi în serviciul comunităţii, al legii şi al ţării.

Tot astăzi, începând cu ora 11.00, în Sala Polivalentă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj s-a desfăşurat Simpozionul ştiinţific cu titlul „Jandarmeria de la înfiinţare şi până în prezent”.
În cadrul acestei manifestări au conferenţiat:
– Prof. univ. dr. Dinică Ciobotea – Începuturile instituţiei Jandarmeriei Române şi evoluţia acesteia până la sfârşitul Primului Război Mondial.
– General maior (r) conf. univ. dr. George Velicu – Evoluţia instituţiei Jandarmeriei Române din perioada interbelică până în anul 1989.
– General de brigadă dr. Constantin FLOREA – Jandarmeria Română după Revoluţia din Decembrie 1989.
Acest eveniment se subscrie activităţilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...