10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOra Pământului 2019 la Craiova

Ora Pământului 2019 la Craiova

Craiova sărbătorește, sâmbătă, 30 martie, la ora 20.30, în mod simbolic, „Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment organizat cu scopul conștientizării comunității în ceea ce privește impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice.

Astfel, Primăria Municipiului Craiova se alătură, și în acest an, instituțiilor publice din țară, participând la eveniment, prin stingerea luminilor, în zona centrală a orașului (sediile Primăriei Craiova din strada A.I. Cuza nr. 7 și nr. 1 – sediul central și sediul Palace), iluminatul stradal care cuprinde: Piața „Mihai Viteazu”, parcul din fața magazinului Mercur și Biserica Sf. Treime, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Ora Pământului va fi marcată, de Primăria Municipiului Craiova, și printr-un recital susținut de elevi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, îndrumați de dirijorul Zamfir Florian George, în Sala de Consiliu a Primăriei, începând cu ora 20.30.

„Este important să dăm chiar noi un semnal și să ne alăturăm acestei campanii ce are un impact major la nivel mondial, iar mesajul transmis este de la an la an tot mai clar și vizează problemele cauzate de schimbările climatice și consumul exagerat de resurse. Cu toții trebuie să înțelegem că este nevoie de măsuri urgente pentru a proteja sănătatea Planetei și a generațiilor ce vor urma”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.

În Craiova, organizatorii din acest an propun către publicul larg un eveniment compus din mai multe activități desfășurate în zona centrală a orașului, precum expoziții cu generatoare de energii regenerabile și cu produse fabricate din materiale reciclabile.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări și teritorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS