11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi de peste 18.000 de lei în urma unei acţiuni la nivelul instituţiilor de învăţământ din Dolj

Amenzi de peste 18.000 de lei în urma unei acţiuni la nivelul instituţiilor de învăţământ din Dolj

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a fost organizată joi, 28 martie, o acțiune pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.
La acţiune au participat peste 150 de poliţişti de ordine publică şi poliţişti rutieri care au verificat 164 de şcoli şi licee, dar şi 159 de societăţi comerciale din zona unităţilor de învăţământ.
În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat afişe la avizierele unităţilor de învăţământ şi au împărţit pliante elevilor, acestea conţinând sfaturi preventive atât pentru ei, cât şi pentru cadrele didactice.
Poliţiştii au desfăşurat şi 86 de activităţi în cadrul orelor de curs, accentul fiind pus pe problematica violenţei, a furturilor, răspunderea penală a minorilor, situaţii de victimizare a minorilor şi măsuri de prevenire a acestor situaţii.
În cadrul acţiunii, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 R., Legii 12/1990, dar şi altor acte normative, în valoare de peste 18.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS