11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie de amploare în judeţul Dolj. Vezi ce măsuri au luat poliţiştii

Razie de amploare în judeţul Dolj. Vezi ce măsuri au luat poliţiştii

În data de 22 martie şi în noaptea de 22/23 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj au organizat o razie în judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice, se arată într-un comunicat emis de IPJ Dolj. La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Astfel, în judeţul Dolj au fost instituite 44 de filtre rutiere, fiind controlate aproximativ 880 de vehicule. De asemenea, poliţiştii au verificat peste 200 de agenţi economici, baruri şi discoteci şi au legitimat aproximativ 1.500 de persoane, dintre acestea peste 300 fiind controlate corporal.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 163, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 25 conform Legii nr. 61/1991 privind normele de convieţuire socială, 4 conform Legii 12/1990 privind actele de comerţ ilicit şi 1 conform HG 984/2005, privind normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, se mai arată în comunicatul IPJ Dolj.

Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti a fost de aproximativ 77.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute 9 permise de conducere, 2 certificate de înmatriculare şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii doljeni au constatat nouă infracţiuni, fiind depistate în flagrant delict persoane care se aflau la volan, deşi nu aveau acest drept sau care aveau asupra lor obiecte periculoase, după cum se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS