Acasă Local Dolj Dolj: Un elev de la Colegiul „Ștefan Odobleja”, eliminat de la simulare

Dolj: Un elev de la Colegiul „Ștefan Odobleja”, eliminat de la simulare

-

Astăzi, 21 martie, elevii clasei a XII-a au susținut proba la alegere a profilului și specializării profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019.
Examenul de simulare s-a desfășurat în 45 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00.
La nivelul județului Dolj, 5054 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. Procentul de prezență a fost de 65,95%.
În timpul probei scrise la disciplina biologie, a fost eliminat un elev de la Colegiul „Ștefan Odobleja”. Conform calendarului, afișarea rezultatelor se va realiza în data 29 martie 2019.
Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învătământ în care s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Scopul simulării examenului de Bacalaureat Național 2019 este de a familiariza elevii cu rigorile unei examen real și de a afla nivel de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.