Acasă Local Dolj Evenimentul "Nu lasă pe nimeni în urmă!" dedicat Zilei Mondiale Sindrom Down...

Evenimentul „Nu lasă pe nimeni în urmă!” dedicat Zilei Mondiale Sindrom Down la Craiova

-

Asociația Langdon Oltenia – Centrul Educațional „Teodora” şi Universitatea din Craiova organizează joi, 21 martie, între orele 13.30 – 16.30, pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, să participați la evenimentul” LEAVE NO ONE BEHIND/NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ!” dedicat Zilei Mondiale Sindrom Down, sub deviza CETĂȚEAN CA TINE!

21 martie este o zi de conștientizare globală, care a fost observată oficial de către Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 2012.
Evenimentul aduce în atenția comunității din Craiova, abilitățile adulților cu sindrom Down pentru a clarifica faptul că nimeni nu ar trebui lăsat în urmă. Împreună putem face lumea să vorbească despre această categorie de populație.
Acţiunea va fi stradală și constă în două etape:
I. CETĂȚEAN CA TINE – un flash mob prezentat de 150 de persoane, tineri cu sindrom Down din Băilești, Craiova și București, studenți și profesori voluntari din cadrul Universității din Craiova, părinți și prieteni;
II. NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ
– lecție deschisă de tango, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să interacționeze cu tinerii cu sindrom Down;
– Jocuri sportive incluzive;
– Festivitatea de premierea participanților cu sindrom Down.
Craiovenii sunt invitați să contribuie cu valoarea unui tricou, şepcci sau cafele la susținerea activităților organizate de ALDO-CET în beneficiul persoanelor cu sindrom Down. Ne propunem să organizăm o tabără pentru 12 adulți cu sindrom Down.
Evenimentul se bucură de sprijinul următorilor colaboratori: Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, Asociația PROEFS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Asociația pentru Cultură și Tango, Clubul de Dans Sportiv Viva Dance, Prokinetic Craiova; Școala Gimnazială Terraveda Craiova; Asociația Sindrom Down București, Asociația Down Plus București, Asociația Be a Butterfly București, Asociația Hoffnung București, Asociația Angels Down Friends București; Asociația Infantia București.
Evenimentul face parte din campania mondială LEAVE NO ONE BEHIND, inițiată de Down Syndrome Internațional. Mai multe informații puteți afla accesând:

About WDSD


Flash-mobul CETĂȚEAN CA TINE se organizează în diverse state europene, după un scenariu propus de European Down Syndrome Association. Mai multe informații puteți afla accesând: http://www.edsa.eu/wdsd-2019-leave-no-one-behind-romania/

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.

Conferința Științifică Internațională „Stat și Societate în Europa“ Ediția a XII-a

Joi, 24 octombrie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ deschide lucrările celei de-a douăsprezecea ediții a Conferinței Științifice Internaționale „Stat și Societate...