16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Un elev a fost eliminat de la simularea probei obligatorii a profilului

Dolj: Un elev a fost eliminat de la simularea probei obligatorii a profilului

Astăzi, 20 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019.
Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 46 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00.
La nivelul județului Dolj, 10600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 69,56%, iar la clasa a XII-a, de 71,17%.
In timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Special Beethoven.
Mâine, 21 martie, elevii claselor a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării.Ei trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, în funcție de studiile urmate în liceu:
– Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională;
– Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.
Proba la alegere a profilului și specializării va fi susținută numai de elevii clasei a XII-a. 5360 de elevi sunt înscriși să susțină această probă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS