Acasă Local Dolj Craiova: Volumul „Texte juridice, perspective lingvistice“, lansat mâine

Craiova: Volumul „Texte juridice, perspective lingvistice“, lansat mâine

-

Editura Aius Printed organizează mâine, 20 martie 2019, de la ora 17. 30, la Casa Universitarilor, Salonul „Grigore Moisil”, o întâlnire a juriştilor şi filologilor, în jurul celui mai recent volum semnat de lect. univ. dr. jud. Alina Gioroceanu (Facultatea de Litere), „Texte juridice, perspective lingvistice“. Despre acest rar concept vor vorbi av. Lucian Bernd Săuleanu (decanul Baroului Dolj), lect. univ. dr. Anamaria Groza (Facultatea de Drept), prof. univ. dr. habil. Cătălin Ghiţă, prof. Nicolae Marinescu (director Editura Aius), iar moderator va fi lect. univ. dr. Xenia Negrea.
Alina Gioroceanu predă limba română contemporană şi alte discipline lingvistice la Facultatea de Litere, iar din 2013 interpretează şi aplică legea, în prezent fiind judecător la Tribunalul Olt, Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi local. Continuă simultan şi activitatea publicistică în Mozaicul şi Ramuri.
Volumul de faţă reuneşte două moduri de a participa la universul de sensuri pe care îl presupune comunicarea specializată actuală. Aceste două moduri nu sunt, cum s-ar putea crede, iremediabil separate, ci se sprijină unul pe celălalt, până la condiţionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.