Acasă Local Dolj Dolj: Peste 450 de sancţiuni contravenţionale, aplicate săptămâna trecută

Dolj: Peste 450 de sancţiuni contravenţionale, aplicate săptămâna trecută

-

Săptămâna 11-17 martie 2019 a fost dedicată controalelor TISPOL Seatbelt – acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii autovehiculului.
Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfășurat în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.
Astfel, şi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat acțiuni în perioada respectivă, pentru a verifica dacă ocupanţii autoturismelor respectă obligaţia de a purta centura de siguranţă .
Oamenii legii au aplicat 453 de sancţiuni contravenţionale, 221 vizând conducători auto sau pasageri care nu au purtat centura de siguranţă.
Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti este de peste 65.000 lei.
De asemenea, ieri, 17 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză, oamenii legii aplicând 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.