8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Vernisajul expoziţiei Nicu Dan Gelep- „Cutie cu fotografii în căutarea unui muzeu”

Craiova: Vernisajul expoziţiei Nicu Dan Gelep- „Cutie cu fotografii în căutarea unui muzeu”

Muzeul Olteniei din Craiova, Asociația Omnia Photo și Fotoclubul Mircea Faria organizează mâine, de la ora 18.00, în sala Ştefan Ciuceanu a Muzeului Olteniei Craiova str. Madona Dudu nr. 14, vernisajul expoziţiei Nicu Dan Gelep- „Cutie cu fotografii în căutarea unui muzeu”. Aceeaşi expoziţie va putea fi admirată joi, 21 martie, ora 18.00, la Farmacia Anacora, Craiova str. A.I.Cuza nr.9 şi vineri, 22 martie, ora 18.00, la Cabinetul Cultural- Galeria 1 mp de Arta (Foto 2B) Craiova str. Madona Dudu nr. 10

Acest eveniment reprezintă continuarea un experiment început în 2011, an în care fotografiile lui Nicu Dan Gelep, deținător al distincției E.F.I.A.P, au fost expuse simultan în patru locuri din Craiova. Din 2011 până astăzi, în spațiul farmaciei „Anacora”, aflată la parterul blocului „Lumea copiilor”, clădire în care a locuit domnul N. D. Gelep, sunt expuse permanent 4 fotografii care au făcut istorie. O bună parte din timp, fotografiile și-au avut locul în vitrina farmaciei, cu vedere spre Teatrul Național „Marin Sorescu”. Astăzi fotografiile și-au găsit locul lor pe un perete interior, de unde pot fi admirate de vecini, de turiști și de trecători în căutarea stării de bine.

„Cutie cu fotografii in căutarea unui muzeu” conține o serie de fotografii selectate de Dorian Delureanu și prezentate publicului în premieră, precum și lucrări clasice din colecția N.D.Gelep. Nu lipsesc din expoziție celebrele imagini solarizate ale Teatrului Național și ale Muzeului de Artă din Craiova. Majoritatea lucrărilor expuse fac parte din colecția donată de domnul N. D. Gelep Muzeului de Artă din Craiova, colecție aflată în prezent în custodia Fotoclubului Mircea Faria. Câteva fotografii expuse au fost recuperate de către Dorian Delureanu, fiind scoase de domnul Gelep în fața atelierului, pe hol, drept „rebuturi”. Imaginile color expuse sunt printuri după diapozitive ORWO, digitizate în cadrul unei operațiuni de voluntariat a asociației „Omnia Photo”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS