5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Elena Cuza” va participa la turneul naţional FIRST TechChallenge

Craiova: Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Elena Cuza” va participa la turneul naţional FIRST TechChallenge

Sub mentoratul profesorilor de la Universitatea din Craiova, RaSky, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Elena Cuza”, va participa la turneul naţional FIRST TechChallenge, Bucureşti, 22-24 martie 2019.
Echipa este formată din 15 elevi, coordonați de prof. Alina Cîlțan (Colegiul Național „Elena Cuza), lect. univ. dr. Florin Manta (Departamentul de Mecatronică şi Robotică, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, Universitatea din Craiova), drd. Horaţiu Roibu (Kautex, Mecatronică şi Robotică, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, Universitatea din Craiova).

În perioada 22-24 februarie, echipa RaSky a participat la turneul regional FIRST TechChallenge organizat în Timişoara. Acolo, RaSky a ocupat locul 4 din 36 de echipe şi s-a calificat la competiţia naţională din Bucureşti. De asemenea, echipa a câştigat locul III pentru Premiul Inspire Award, premiu acordat echipelor care se remarcă în mod deosebit şi care demonstrează filosofia FIRST.

Pentru sezonul 2018-2019, la nivel mondial, în FIRST TechChallenge, se estimează o participare a peste 650.000 elevi, membri în peste 72.000 de echipe, susţinuţi de peste 215.000 mentori, antrenori, juraţi şi voluntari (https://www.firstinspires.org/about/at-a-glance), devenind una dintre cele mai mari competiţii adresate elevilor, la nivel mondial. Filosofia FIRST este de a utiliza Robotica drept un instrument prin intermediul căruia elevii să-şi dezvolte abilităţile de a rezolva probleme, de a lucra în echipă, de a deveni creativi (https://www.firstinspires.org/about/vision-and-mission).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS