12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Flori şi haine de aproape 10.000 de lei, confiscate de poliţişti

Dolj: Flori şi haine de aproape 10.000 de lei, confiscate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfăşurat acţiuni, joi, 7 martie, în Craiova, pentru prevenirea faptelor de evaziune fiscală din domeniul comercializării florilor și a plantelor ornamentale, dar şi a combaterii activităţilor ilicite din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

Astfel, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 112.000 de lei, fiind depistaţi agenţi economici care efectuau acte de comerţ cu flori sau plante ornamentale a căror provenienţă nu o puteau justifica, sau care nu înregistraseră sumele încasate.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat aproximativ 1.200 de flori şi plante ornamentale, în valoare de peste 3.500 de lei.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au depistat 5 agenţi economici, care aveau expuse spre comercializare articole vestimentare ce purtau însemnele unor mărci înregistrate, pentru care nu au putut prezenta documente de originalitate sau autenticitate.
Astfel, poliţiştii au indisponibilizat peste 70 de articole vestimentare, în valoare de 6.000 de lei, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS