19.4 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2019
Acasă Local Dolj Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, va susține o conferință la Teatrul Național...

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, va susține o conferință la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

-

Primul român care a zburat în Cosmos, Dumitru Prunariu, este invitatul Teatrului Național „Marin Sorescu” la Întâlnirile SpectActor. Sâmbătă, 9 martie, de la ora 18:00, Dumitru Prunariu, personalitate marcantă a lumii științifice spațiale, va susține o conferință la sala „Amza Pellea” a teatrului, pe tema „Cosmosul – o aventură umană”.

DUMITRU-DORIN PRUNARIU (n. 27 septembrie 1952, Braşov), dr. inginer, cosmonaut, general-locotenent (r), este primul român care a zburat în cosmos şi cel de-al 103-lea în lume (1981).
Absolvent al Facultății de Inginerie Aerospaţială, Universitatea Politehnică Bucureşti (1976). În 1981 a absolvit cursurile de trei ani ale Centrului de Pregătire a Cosmonauţilor “Iuri Gagarin” din Orăşelul Stelar, Rusia, iar în 1991 cursurile pentru cadre superioare ale Institutului Internaţional de Formare şi Management în domeniul Aviaţie Civile (IAMTI/IIFGA) din Montreal – Canada. În 1999 absolvă cursurile Colegiului Naţional de Apărare, iar în 2004 cursul de ambasadori în cadrul Academiei Diplomatice a MAE.
În 1999 și-a susținut teza de doctorat cu lucrarea „Mișcarea perturbată a satelitului artificial al Pământului”, devenind doctor în științe tehnice, specialitatea dinamica zborului aerospaţial.
Biletele pentru conferință costa 15 lei și s-au pus în vânzare la Agenția teatrală și online https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/521.

ȘTIRI VIDEO GdS

„Elitele“ Universităţii Craiova au surclasat formaţiile clubului Colţea Braşov

Şase din șase puncte, acesta este bilanţul celor două formaţii de „republicani“ ale Universităţii Craiova după dubla susţinută duminică, pe stadionul „Aripile“,...