Drept la replică al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj

Autori


Urmare articolului “Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care protestează împotriva OUG 7/2019 îşi pierd salariile”, publicat în data de 01.03.2019, în cotidianul “Gazeta de Sud”, sub semnătura jurnalistului Carmen Dumitrescu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, prin reprezentantul său legal şi prin purtătorul de cuvânt, formulează următorul drept la replică:

Autorul articolului a prezentat în mod denaturat realitatea faptică, întrucât purtătorul de cuvânt nu a declarat cele consemnate în cuprinsul articolului, în sensul că:“joi înainte de Adunarea Generală, am avut o şedinţă internă în care am vrut să stabilim cum să protestăm faţă de OUG 7. La această şedinţă nu am fost de la început, dar în momentul în care am ajuns am fost informată de colegii mei că prim-procurorul general Marin Rogoveanu ne-a anunţat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nu putem protesta. Acum cei care vor să protesteze o fac pe propria răspundere”.

Poziţia oficială a fost cea exprimată prin comunicatul emis la date de 01.03.2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, sub semnătura primului procuror şi a purtătorului de cuvânt, respectiv:

“La data de 28.02.2019, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost convocată adunarea generală cu privire la poziţia ce se va adopta faţă de prevederile OUG nr. 7/2019.

A fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea privind suspendarea activităţii procurorilor, cu excepţia cauzelor urgente.

De asemenea, a fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea de desfăşurare restrânsă a activităţii .

În unanimitate s-a hotărât ralierea la poziţiile exprimate de către colegii procurori, în sensul abrogării OUG nr. 7/2019, cu excepţie prevederilor referitoare la admiterea la INM şi sesizarea Avocatului Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a actului menţionat.

Întrucât în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora procurorilor nu li se vor plăti drepturile salariale în ipoteza suspendării activităţii, facem următoarele precizări:


Potrivit art. 181 din Legea nr. 62/2011, prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului.

În conformitate cu art. 202 din acelaşi act normativ, procurorii nu pot declara grevă.

De asemenea, potrivit art. 195 din Legea nr. 62/2011, pe durata participării la grevă, contractul individual de muncă sau raportul de serviciu este suspendat de drept.

Totodată, potrivit art. 49 alin. 2 din Legea nr. 53/2003, suspendarea contractului colectiv de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii şi a plăţii drepturilor de natură salarială.

În deschiderea adunării generale primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a adus la cunoştiinţă procurorilor prezenţi dispoziţiile legale mai sus menţionate.

Precizăm de asemenea că fiecare procuror a votat potrivit propriei voinţe, nefiind exercitată nici o formă de constrângere.”

Faţă de cele arătate, în vederea respectării dreptului la corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să publicaţi prezentul drept la replică.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 aprilie 2019

Publireportaj

» Patrioții cu gura versus patrioții cu fapta – Primarii liberali readuc la viață patrimoniul românesc
» UNIC vă aşteaptă cu cadouri de mii de euro, de Paşte
» Rednex vine la WE Love Retro Craiova
» Peste 100 de metri pătrați de baruri îi așteaptă pe petrecăreți, ÎN PREMIERĂ, la WE LOVE RETRO Craiova
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Construire gradiniță în comuna Ghidici, judeţul Dolj”

Dolj

» Adriana Ungureanu, despre opera „Mefistofele“: „Venim să vedem pe scenă pornografie și droguri în Săptămâna Mare?!“
» Zidul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, pictat de elevi
» Fantoma cartierului chinezesc a bântuit Consiliul Local Craiova. Marian Vasile: Hai să nu mai stăm cu acea rușine pe strada Caracal!
» Trei spărgători de bancomate, condamnaţi definitiv
» „Scump, dom`le, scump!“ – preţuri mari în pieţele craiovene (GALERIE FOTO)

Gorj

» Transalpina nu va fi deschisă de Paşte pentru că iarna a revenit la Rânca
» Biletele de tratament din perioada Paştelui, refuzate de pensionari
» CAS Gorj lucrează încă după bugetul de anul trecut
» Sunt deschise cele trei centre pentru sacrificarea mieilor
» Întreruperi energie electrică de mâine

Sport

» „Elitele“ Craiovei au contabilizat patru puncte în runda a 16-a
» SCM „U“ Craiova, la primul joc cu Timişoara din play-off
» „Leii“ nu renunţă la luptă
» Voleibaliştii luptă la Steaua

Sanatate

» Măşti şi uleiuri benefice pentru păr
» Care este alimentaţia corectă în timpul sarcinii

Magazin

» Topul celor mai cunoscute superstiţii românești
» Beneficiile amestecului de miere cu nuci
» Cercetătorii au descoperit lacuri ”fantomă” pe suprafaţa lui Titan, luna lui Saturn
» Zece curiozităţi despre Charlie Chaplin
» Horoscop
» Bancul zilei

Top