5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Conversații cu Regele Mihai" de Stelian Tănase se lansează la Craiova

„Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase se lansează la Craiova

La Craiova va avea loc, joi, 28 februarie, dubla lansare cu autografe a titlului Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români a Grupului Editorial Corint. Ediția a fost îngrijită de Elena Vijulie. Evenimentele vor avea loc în două locații de renume din Craiova:
– Ora 12:00, Muzeul de Artă Craiova, Sala Oglinzilor, unde vor participa Stelian Tănase (scriitor), Sorin Damean (istoric), Mihai Firică (scriitor), Emilian Ștefârță (manager Muzeul de Artă Craiova) și Flori Mihalache (director PR Editura Corint);
– Ora 15:30, Târgul Gaudeamus Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu”, Spațiul de evenimente, unde autorul Stelian Tănase va oferi mai multe detalii despre carte. Momentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Dorim ca prin acest turneu național de promovare să aducem în discuție aspecte mai puțin știute despre viaţa Regelui Mihai, copilăria, adolescența, anii în care a domnit, abdicarea, viața în exil, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa.

Apărut pentru a marca un an de la dispariția Regelui Mihai, titlul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. Dialogul este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României.

Tragedia Regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.
Stelian Tănase este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS