19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Se deschide serviciu de evidență a populației la Celaru

Dolj: Se deschide serviciu de evidență a populației la Celaru

Marţi, 26 februarie, începând cu ora 12.00, în județul Dolj își va începe activitatea cu publicul un nou Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, în comuna Celaru. Sediul serviciului este situat vizavi de Primăria Celaru, iar programul de funcționare va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30, cu excepția zilei de miercuri, când programul este prelungit până la ora 18.30.
După aproximativ doi ani de la adoptarea în Consiliul Local a hotărârii de înființare, autoritățile din Celaru trăiesc satisfacția reușitei de a avea în comuna lor un serviciu de evidență a persoanelor care să rezolve nevoile celor peste 4.500 de locuitori, de a putea obține actele de identitate, dar și alte documente chiar în localitatea de domiciliu, fără să se mai deplaseze în comuna Leu sau în municipiul Craiova.

Pentru cei care vor fi prezenți la inaugurarea serviciului și vor depune cereri de acte de identitate în intervalul orar 12.00 – 13.00, eliberarea documentelor se va face chiar în aceeași zi, între orele 1500 – 1600.
Reamintim celor interesați care sunt documentele ce trebuie să însoțească cererea pentru obținerea unui act de identitate: actul de identitate vechi (dacă îl mai dețin), certificatul de naștere și, după caz, cel de căsătorie ori hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă sau certificatul de divorț, actul pentru spațiul de locuit eliberat de Registrul Agricol din cadrul Primăriei Celaru. Contravaloarea actului de identitate (7 lei – cartea de identitate sau 1 leu – cartea de identitate provizorie) va fi achitată la casieria Primăriei Celaru.
În situația în care solicitanții nu pot prezenta unul dintre documentele de stare civilă sau nu pot face dovada unei adrese de domiciliu, cererile vor fi soluționate prin eliberarea de cărți de identitate provizorii, cu termen de valabilitate de un an de zile.
În cazul minorilor care solicită eliberarea unui act de identitate, este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal (dacă este cazul).
Pentru informații suplimentare, cei interesați se pot adresa Primăriei Celaru – e-mail: [email protected], tel: 0351419856 sau Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj – e-mail [email protected], tel: 0351437039, fax: 0251421624.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS