Întâlnire a autorităţilor locale cu privire la construirea primului tronson al conductei de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – CalafatPreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, o întâlnire cu primarii și reprezentanții primăriilor din localitățile situate pe traseul primului tronson din conducta de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, în vederea informării acestora cu privire la demersurile care trebuie întreprinse pentru racordare.

La ședință au mai luat parte arhitectul șef al județului, Radu Pappa, precum și exponenți ai unor societăți autorizate pentru distribuția gazelor naturale și pentru elaborarea documentațiilor necesare în vederea realizării rețelelor.

„Am organizat întâlnirea de astăzi având în vedere faptul că se apropie momentul în care vor începe lucrările la primul tronson al conductei de gaze naturale, între Craiova și Segarcea – o investiție de peste 8 milioane de euro a societății naționale «Transgaz».

Reprezentanții primăriilor din localitățile pe raza cărora trece această magistrală și din cele aflate în imediata vecinătate au avut astfel posibilitatea să afle, de la surse autorizate, care sunt pașii de urmat pentru a putea înființa sau extinde rețelele de distribuție a gazelor și a asigura astfel alimentarea instituțiilor publice, a unităților de învățământ, precum și a gospodăriilor.


Ne-am dorit să inițiem cât mai devreme aceste discuții, deoarece, așa cum a reieșit și în cadrul întrevederii, sunt proceduri complexe și de durată, care cuprind adoptarea unor hotărâri ale consiliilor locale, elaborarea de studii de fezabilitate, emiterea certificatelor de urbanism, obținerea de avize, organizarea de proceduri de achiziție publică, inclusiv asigurarea terenurilor pe care vor fi amplasate stațiile de reglare și măsurare. Apelul nostru a fost ca primăriile să înceapă cât mai curând demersurile, pentru ca în acest mod să evităm un eventual decalaj între momentul finalizării conductei și cel al racordării efective a beneficiarilor.

Investiția derulată de «Transgaz» va avea, cu siguranță, un impact notabil în evoluția întregului județ și doar acest prim tronson, de aproape 40 de kilometri, deschide noi perspective pentru dezvoltarea unui areal în care se găsesc 10 localități, cu o populație totală de peste 36.000 de doljeni. Acesta a fost și motivul pentru care, de-a lungul timpului, ne-am implicat cu tot ceea ce a depins de noi, am susținut cauza la cele mai înalte niveluri și ne bucurăm acum să vedem acest proiect pus în operă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.Comenteaza acum

Alte stiri

4 martie 2019

Vâlcea: Lucrări pe un tronson al DN 7, timp de trei zile

În perioada 04 – 07 martie 2019, pe DN7, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea ,la km. 178+550m, pe sensul de deplasare Sibiu-Piteşti, se vor efectua lucrări de „remediere cămin de vizitare a rețelei de canalizare”. Pe perioada lucrărilor ...

Sumarul ediției de duminică, 24 martie 2019

Top