14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prinşi cu 45 de kilograme de peşte pescuit ilegal

Dolj: Prinşi cu 45 de kilograme de peşte pescuit ilegal

În cursul weekend-ului, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj – structura Segarcea, aflaţi pe timpul executării unei misiuni specifice pe linia prevenirii braconajului piscicol, au depistat în flagrant, pe raza localităţii Cârna, doi tineri ce foloseau la pescuit unelte interzise.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că numiţii R. P., în vârstă de 24 ani şi T. S., în vârstă de 18 ani, ambii din localitatea Cîrna, deţineau neautorizat şi pescuiau cu ajutorul unei bărci şi a unei plase tip monofilament, cu lungimea de 1.000 de metri, în bazinul piscicol nr. 3 Cîrna.
În barcă, a fost găsită cantitatea de 40 kg peşte din specia caras şi 5 kg peşte din specia ştiucă, acesta fiind pescuit în perioada de prohibiţie.
Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi au fost înaintate structurilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS