Acasă Local Dolj Proiect pentru a marca 200 de ani de la Revoluţia lui Tudor...

Proiect pentru a marca 200 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu

-

Autorităţile locale au demarat încă de acum pregătirile pentru a pune la punct un program dedicat marcării a 200 de ani de la Revoluţia de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat că pentru anul 2021 vor fi făcute propuneri pentru autorităţile locale şi parlamentarii de Gorj, astfel încât să fie pus în valoare momentul istoric respectiv, legat profund de gorjeni şi de judeţ. Adrian Tudor a precizat că îşi doreşte alocarea fondurilor necesare în acest an pentru reamenajarea peisagistică a Parcului în care se află statuia lui Tudor Vladimirescu. Aceasta a fost realizată în anul 1900 la Milano, în Italia. Viceprimaarul a mai spus că le va face o propunere parlamentarilor pentru ca 2021 să fie declarat prin lege Anul „Tudor Vladimirescu”.

Anul „Tudor Vladimirescu”

Edilul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a mai afirmat că este nevoie ca în municipiu să fie amenajat sau construit un muzeu dedicat Revoluţiei de la 1921 şi lui Tudor Vladimirescu. În acest sens, potrivit lui Tudor, ar fi oportună achiziţionarea Casei Moangă, respectiv fosta clădire a Bibliotecii pentru copii şi tineret şi clădirea în care Tudor Vladimirescu a locuit o perioadă. În casa respectivă a fost redactată Proclamaţia de la 1821. „Muzeul respectiv ar atrage foarte mulţi turişti şi vizitatori. Este bine să începem cât mai repede pregătirile şi să fie implicate autorităţile locale şi parlamentarii. Fiecare poate să rezolve anumite obiective. Pare că mai este până în 2021, dar un proiect ambiţios se demarează din timp. Este nevoie şi de fonduri şi trebuie să punem la punct de acum programele pentru a atrage finanţare de la buget”, potrivit lui Adrian Tudor.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.