Avocații din 14 barouri din ţară, inclusiv din Dolj vor protesta luni, 11 februarie, cu banderole. Avocații vor protesta faţă de faptul că autorităţile competente refuză majorarea onorariului pe care îl primesc avocații selectați din oficiu, în cazurile penale care ajung pe rolul instanţelor. Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către avocatul Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, în cadrul conferinţei „Dreptul penal al afacerilor”, care se desfășoară, în acest moment, la Craiova.
Onorariul unui avocat din oficiu este de 200-300 de lei pe dosar, iar Săuleanu a explicat ca în condițiile în care toate salariile au crescut, inclusiv salariul minim pe economie, trebuie sa crească și acest onorariu.

Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”