Poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au desfăşurat, ieri, acţiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 25.000 de lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.
De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat 3 infracţiuni în flagrant delict, fiind depistaţi în trafic 2 conducători auto care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul care conducea o maşină neînmatriculată.

Poliţiştii au depistat un bărbat de 28 de ani, din Băileşti, care se deplasa cu un autoturism prin Cârna, având o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.