16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean, reţinut după ce a fost prins la volan băut şi fără permis

Craiovean, reţinut după ce a fost prins la volan băut şi fără permis

Un bărbat de 48 de ani, din Craiova, a fost reţinut de poliţiştii craioveni, după ce a fost depistat în trafic, fără permis şi având o concentraţie de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţişti din cadrul Secției 4 Craiova au depistat, ieri, un bărbat de 48 ani, din municipiu, care conducea un autoturism prin localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză avea o concentraţie de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că bărbatul respectiv avea suspendat dreptul de a conduce autoturisme, din data de 20 decembrie 2016, ca urmare a comiterii altor abateri la regimul circulaţiei rutiere.
Poliţiştii au mai stabilit faptul că, anterior, bărbatul mai fusese depistat conducând autoturisme, deşi nu avea acest drept, fiind întocmite în acest sens alte 2 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui autoturism fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de bărbatul respectiv, acesta urmând să fie prezentat, în cursul acestei zile, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS