24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Forumul Industriei Auto 2019“ se organizează în martie, la Craiova

„Forumul Industriei Auto 2019“ se organizează în martie, la Craiova

Pe 17 şi 18 martie, la Centrul Multifuncțional din Craiova, va avea loc „Forumul Industriei Auto 2019“, un eveniment care se înscrie în seria de acțiuni organizate de Ministerul Economiei, în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Europei, şi la care ar urma să participe înalți oficiali din UE şi reprezentanți ai mediului de afaceri din industria auto. Informaţia apare într-un proiect de hotărâre care va fi supus la vot în şedinţa ordinară din 31 ianuarie a Consiliului Local Craiova, în care se solicită aprobarea participării municipiului la acest eveniment, în calitate de co-organizator.
Potrivit raportului privind aprobarea organizării „Forumul Industriei Auto 2019“ în Bănie, Primăria Craiova ar urma să cheltuie cu acest eveniment o sumă de până la 35.000 de lei, constând în asigurarea a 3-5 bannere stradale, a aranjamentelor florale pentru prezidiu şi locaţie, a spaţiilor pentru presă cu dotările aferente (cinci calculatoare, trei imprimante, hârtie, acces internet pentru cele cinci calculatoare), a spaţiilor pentru interviuri, a unei garderobe pentru 300 de participanţi şi a unei cine festive în data de 17 martie pentru 60 de persoane, înalți oficiali din UE și din ţară. Pentru aceştia din urmă, primăria ar trebui să asigure şi transportul pe ruta aeroport – hotel – locul de desfășurare a evenimentului.
Înalţii oficiali care vor participa la „Forumul Industriei Auto 2019“ ar fi, potrivit Ministerului Economiei, reprezentanţi ai Comisiei Europene, Guvernului României, Parlamentului European, miniștrii economiei din statele membre UE şi reprezentanți ai mediului de afaceri din industria auto. „Fiind un eveniment de o asemenea anvergură, cu peste 300 de participanți din toată Europa și cu invitați oficiali de rang înalt din Uniunea Europeană și România, organizarea acestui forum la Craiova este o extraordinară oportunitate de maximă vizibilitate pentru municipiul Craiova, Primărie și Consiliul Local, cu o expunere media atât națională, cât și internațională“, se precizează în raportul din spatele proiectului de hotărâre. „Menționăm că activitățile care vor implica financiar instituția vor fi supuse procedurilor de achiziție publică, conform Legii nr. 98/2016, fiind estimate, conform prospectărilor anexate, la o sumă totală de până la 35.000 lei cu TVA“, se mai arată în raportul primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS