5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Doi tineri, reţinuţi după ce au înscenat o tâlhărie

Dolj: Doi tineri, reţinuţi după ce au înscenat o tâlhărie

Doi tineri din Cetate au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au încercat să însceneze o tâlhărie. Planurile lor au fost aflate şi de poliţişti, care, în urma investigaţiilor efectuate, au pus cap la cap informaţiile şi au descoperit că situaţia reală era de fapt alta.

Luni, 21 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi de o tânără de 20 de ani, din Cetate, cu privire la faptul că, în agenţia de jocuri de noroc unde lucrează, a intrat o persoană necunoscută, cu cagulă pe faţă, care, prin folosirea de ameninţări cu un pistol, a sustras banii din încasări.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştilor li s-a prezentat situaţia de către casieră, care a susţinut că în timp ce se afla singură în agenţie şi colecta banii din aparatele de jocuri mecanice, în interior a pătruns un bărbat, îmbrăcat în haine de culoare închisă, cu faţa acoperită şi care, ameninţând-o cu un pistol, a determinat-o să-i dea toţi banii.
Ulterior, în cauză au fost efectuate activităţi de cercetare penală de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Calafat, în urma cărora s-a stabilit faptul că situația reală era de fapt alta.
Casiera care a sesizat infracţiunea s-ar fi înțeles cu un tânăr de 20 de ani, din Cetate, să însceneze toată povestea şi să o prezinte poliţiei şi administratorului societății, pentru a beneficia de banii proveniţi din încasări.
Cei doi ar fi stabilit, în prealabil, ca în seara zilei de 21 ianuarie, la o anumită oră, tânărul să vină la sediul sălii de jocuri cu un pistol de jucărie și cu faţa acoperită, iar casiera să pară speriată și să îi dea acestuia suma de bani încasată, pe care ulterior să o împartă între ei.
Planul lor a fost dejucat de poliţişti, care au recuperat prejudiciul în valoare de aproximativ 7.000 de lei şi l-au restituit persoanei vătămate.
Astfel, în baza probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare, aceştia fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.
În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS