7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProcesul Primăriei Craiova cu Erpia SA, în megalicitaţia de 38 de milioane de euro, continuă. Curtea de Apel a amânat pronunţarea

Procesul Primăriei Craiova cu Erpia SA, în megalicitaţia de 38 de milioane de euro, continuă. Curtea de Apel a amânat pronunţarea

Prima dispută din instanţă între Primăria Craiova şi firma Erpia SA, în megalicitaţia de 38 de milioane de euro pentru repararea străzilor din Bănie în următorii patru ani, s-a încheiat nedecis. Ieri, la primul termen al procesului, Curtea de Apel Craiova a amânat pronunţarea pentru data de 22 ianuarie. De o decizie rapidă a instanţei depinde astuparea gropilor de pe străzile Craiovei, pentru că primăria nu poate desemna un operator care să se ocupe de repararea şi reabilitarea străzilor, trotuarelor, aleilor şi parcărilor din municipiu, în baza acordului cadru pe patru ani scos la licitaţie în primăvara anului trecut.
Autorităţile locale au desemnat în noiembrie 2018 un câştigător, dar au scos din joc firma Erpia SA, considerând oferta acesteia ca inacceptabilă. Erpia a contestat decizia primăriei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), iar acesta i-a dat dreptate, obligând autoritatea locală să anuleze procesul-verbal şi actele subsecvente acestuia emise în cadrul procedurii de atribuire şi să reevalueze oferta depusă de firma craioveană.

În decizia CNSC pronunţată în data de 5 decembrie se menţionează că evaluarea ofertei Erpia SA „s-a bazat pe o interpretare formalistă şi exagerată a comisiei, ceea ce conduce la nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare“. În plus, Consiliul a considerat ridicolă decizia primăriei, susţinând că motivul pentru care oferta Erpia a fost declarată inacceptabilă se poate încadra în categoria abaterilor minore sau a viciilor de formă corectabile. Primăria nu a ţinut însă cont de părerea CNSC şi a ales calea instanţei, pentru a dovedi că a avut dreptate în decizia luată, iar pentru asta a dat în judecată firma Erpia SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS