Poliţiştii de imigrări din Dolj au depistat cu ședere ilegală o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

 

Poliţiştii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au organizat, pe 16 ianuarie, o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie de 46 de ani,  din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia din Republica Moldova a intrat legal în țara noastră, în baza Regulamentului C.E. nr.1806/2018, care le permite resortisantilor țărilor terțe să rămână pe teritoriul României o perioadă de 90 zile, în decursul oricărei perioade de 180 zile, precedente fiecarei zile de ședere pe teritoriul României, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis, pe numele acesteia, decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească România în cel mult 15 zile. Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile  sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail [email protected], sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

 

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.