Acasă Local Dolj Dolj: Prinsă cu ţigări fără marcaj fiscal

Dolj: Prinsă cu ţigări fără marcaj fiscal

-

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au depistat, în această dimineaţă, o tânără, în zona Pieţei Agroalimentare „Bigul Nou”, din Craiova,care deţinea, într-o plasă, mai multe pachete de ţigări.
Jandarmii au procedat la oprirea şi stabilirea identităţii acesteia şi fiind întrebată cu privire la pachetele de ţigări deţinute, fără marcaj fiscal legal, numita M. V., în vârstă de 23 ani, din Craiova, nu a putut să justifice provenienţa acestora şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Întreaga cantitate de 1160 ţigarete a fost predată pe bază de proces-verbal reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar dosarul va fi înaintat organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.