10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum va arăta Spitalul Regional Craiova, conform ultimului Draft primit de Consiliul Judeţean Dolj

Cum va arăta Spitalul Regional Craiova, conform ultimului Draft primit de Consiliul Judeţean Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a dezvăluit astăzi, într-o conferinţă de presă, cum va arăta Spitalul Regional Craiova potrivit ultimului Draft primit de la proiectanţii străini care se ocupă de acest proiect. Conform documentului, spitalul va avea cinci etaje, cu heliport deasupra. De asemenea, va avea mai multe intrări principale, dintre care două din Centura Craiova Nord şi una din viitorul Drum Expres Craiova – Piteşti, care are ca punct de plecare centura de nord a oraşului. Tot pe terenul aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, lângă spitalul regional, ar urma să se construiască şi un campus universitar.

„Spitalul regional nu a fost abandonat niciodată, iar Craiova nu a fost scoasă niciodată de pe harta celor trei spitale regionale din ţară. Toţi cei care lucrează la documentele pentru aceste spital formează o echipă sudată, vorbesc aici de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, de Direcţia de Sănătate Publică, Primăria Craiova, Prefectura Dolj. Am stabilit ca toate aceste documente să se strângă la Consiliul Judeţean şi, încă odată vă repet, majoritatea furnizorilor de utilităţi sunt dispuşi să aducă utilităţile la spital pe banii lor. În acest moment am primit un draft al Spitalului Regional Craiova, de la proiectanţii străini care se ocupă de acest proiect, şi ne-am gândit să îl facem public, pentru că deja s-a lucrat, iar spitalul, faţă de ce ştiam noi, a suferit câteva modificări. Este vorba de un spital cu cinci etaje, la ultimul etaj cu heliport pentru elicoptere, şi cu mai multe intrări principale“, a precizat Ion Prioteasa.

Potrivit draftului studiului de fezabilitate prezentat luna trecută, la Craiova, de conducerea Ministerului Sănătăţii, costul de realizare a acestui spital regional se ridică la 535 milioane de euro. Conform autorităţilor centrale şi judeţene, grosul sumei ar urma să vină tot de la Uniunea Europeană, dar din mandatul financiar următor, adică după anul 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS