dav

Mai multe fisuri au apărut pe grinzile din pasajul subteran, la ieşirea către Calea Bucureşti, situaţie relatată de GdS într-un articol publicat astăzi, vineri, 11 ianuarie. Situaţia a fost semnalată de redactorii GdS către Primăria Craiova, beneficiarul lucrării respective din centrul urbei. Vineri de dimineaţă, o echipă de specialişti a verificat crăpăturile din pereţii pasajului subteran, semnalate cu o zi înainte de către GdS, constatând că acele fisuri nu sunt în profunzime.
După ce au verificat vineri la faţa locului, reprezentanţii Primăriei Craiova şi cei ai constructorului MITLIV au constatat că fisurile respective nu sunt în structura de rezistenţă a pasajului, ci că ar fi vorba despre nişte fisuri la rosturile de dilataţie ale pasajului. „Au fost făcute verificări la faţa locului, împreună cu constructorul pasajului şi s-a constatat că nu este vorba despre fisuri ale structurii de rezistenţă. Sunt fisuri ale rosturilor de dilataţie ale grinzilor de coronament, situate de o parte şi de alta a pasajului. Rosturile de dilataţie sunt închise cu un material elastic, iar acele fisuri au apărut pe lângă materialul acela elastic, din cauza contracţiilor şi dilatărilor suferite de acel material dispus între plăci. Constructorul s-a angajat că până la finele lunii va repara acele fisuri pe cheltuiala proprie”, a informat Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Craiovei.
Fiind vorba despre o investiţie realizată cu fonduri europene, construcţia se află în monitorizare ex-post, astfel că periodic pasajul este verificat de către ADR Sud-Vest Oltenia, împreună cu constructorul pasajului, firma MITLIV. Următorul control era programat a avea loc săptămâna viitoare.

Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”