Polițiștii locali craioveni au executat, pe 6 şi 7 ianuarie, mai multe acțiuni în zona piețelor din municipiu, în special în zona Pieței Centrale, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale persoanelor care practică comerț neautorizat, produse second hand.
De asemenea, s-a acționat și pentru identificarea și sancționarea agenților economici care expuneau marfa în mod nelegal pe trotuarul pietonal din fața magazilor amplasate pe străzile din zona piețelor agroalimentare, perturbând circulația pietonală.
În urma acestor acțiuni au fost depistate și conduse la sediul Poliției Locale un număr de 6 persoane ce expuneau mărfuri pe domeniul public în scopul comercializării fără a deține autorizațiile/acordurile necesare pentru ocuparea amplasamentelor respective, precum și documentele de proveniență a mărfii.

Cu această ocazie au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 1.500 de lei și s-a dispus confiscarea bunurilor deținute fără forme legale, aproximativ 80 kg de încălțăminte, articole gablonțuri și genți de damă.
Anul trecut, în urma acțiunilor specifice, punctuale, desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Control Comercial, s-a dispus confiscarea a aproximativ 11 tone de marfă second hand (cea mai mare parte din aceasta provenind de la comercianții din zona intrării în Piața Centrală dinspre bulevardul Calea București, cunoscută sub denumirea de ”intrarea de la blocul coreenilor”), marfă ce a fost supusă distrugerii, conform procedurii legale.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.