20.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Dolj: Activităţi preventive desfăşurate pentru diminuarea ilegalităţilor produse în fondul forestier

Dolj: Activităţi preventive desfăşurate pentru diminuarea ilegalităţilor produse în fondul forestier

-

Poliţişti de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Dolj şi Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea au efectuat, în perioada 21 noiembrie – 20 decembrie, verificări, în judeţul Dolj, pentru diminuarea ilegalităţilor produse în fondul forestier naţional, privind tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun.
Oamenii legii au verificat 26 de societăţi, au controlat 319 autovehicule şi au legitimat peste 500 de persoane, constatând 14 infracţiuni.
De semenea, oamenii legii au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 lei.
Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 490 de pomi de Crăciun şi 78 mc lemn de foc, în valoare de aproximativ 7.800 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în comuna Robăneşti, s-a constatat că un bărbat deţinea 450 pomi de Crăciun, fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestora. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale , iar cei 450 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.