10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Activităţi preventive desfăşurate pentru diminuarea ilegalităţilor produse în fondul forestier

Dolj: Activităţi preventive desfăşurate pentru diminuarea ilegalităţilor produse în fondul forestier

Poliţişti de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Dolj şi Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea au efectuat, în perioada 21 noiembrie – 20 decembrie, verificări, în judeţul Dolj, pentru diminuarea ilegalităţilor produse în fondul forestier naţional, privind tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun.
Oamenii legii au verificat 26 de societăţi, au controlat 319 autovehicule şi au legitimat peste 500 de persoane, constatând 14 infracţiuni.
De semenea, oamenii legii au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 lei.
Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 490 de pomi de Crăciun şi 78 mc lemn de foc, în valoare de aproximativ 7.800 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în comuna Robăneşti, s-a constatat că un bărbat deţinea 450 pomi de Crăciun, fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestora. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale , iar cei 450 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS