Acasă Local Dolj Cartea „Reflexii şi documentări la 100 de ani de la Marea Unire“,...

Cartea „Reflexii şi documentări la 100 de ani de la Marea Unire“, lansată la Biblioteca Judeţeană

-

La Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova a avut loc astăzi, în Sala „Academician Dinu C. Giurescu“, lansarea cărţii „Reflexii şi documentări la 100 de ani de la Marea Unire“, care are ca autori profesori universitari şi istorici renumiţi pe plan naţional. Este vorba de prof. univ. dr. Ştefan Buzărnescu, de la Universitatea de Vest din Timişoara (născut în localitatea doljeană Bârca), de prof. univ. dr. Cristian Troncotă (general de brigadă SRI în rezervă), de la Universitatea „Lucian Braga“ din Sibiu, de prof. univ. dr. Corvin Lupu şi prof. univ. dr. Pavel Moraru, tot de la Universitatea „Lucian Braga“, şi de as. univ. dr. Liliana Gabriela Ilie, de la Universitatea de Vest din Timişoara, autorul coordonator al cărţii fiind craioveanul Liviu Stan, doctor în Sociologie.
Autorii au dedicat lucrările lor ştiinţifice care au dus la realizarea acestui volum Centenarului Marii Uniri, fiecare contribuind cu câte un capitol: Avatarurile filoxeniei (prof. Ştefan Buzărnescu); Frontul Secret şi Marea Unire (prof. Cristian Troncotă); Erori Politico-Diplomatice Româneşti care au subminat România Mare (prof. Corvin Lupu); Aspecte ale integrării Basarabiei în cadrul României Mari în primii ani de după Marea Unire (1918-1925) – prof. Pavel Moraru; Resemantizarea conceptelor de Revoluţie şi Reformă: o perspectivă sociologică – prof. Ştefan Buzărnescu şi as. univ. Liliana Gabriela Ilie; Elitele ca model pentru emanciparea naţională – dr. Liviu Stan.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Duceți la bun sfârşit nişte proiecte dificile. Sunteți hotărât în ceea ce faceți, iar acest lucru vă aduce succesul. Apar cheltuieli...

Inspector de muncă, acuzat de luare de mită

Procurorii doljeni au reţinut un craiovean de 45 de ani, angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj. Anchetatorii susţin că inspectorul de muncă a cerut o mită de 1.500 de lei administratorului a două societăţi comerciale.