8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn secol de muzică tradițională românească pe scena Filarmonicii Oltenia

Un secol de muzică tradițională românească pe scena Filarmonicii Oltenia

Asociația Culturală Croitoru Pro Enescu în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Filarmonica „Oltenia” Craiova prezintă sâmbătă, 10 noiembrie, ora 19:00, la primul concert din cadrul turneului național intitulat “Un secol de muzică românească pe scena filarmonicii”. Veți avea ocazia să ascultați cele mai frumoase lucrări din creația românească în interpretarea ansamblului Croitoru String Virtuosi și a soliștilor Simina Croitoru și Gabriel Croitoru.
Nouă concerte în opt oraşe, între 10 și 20 noiembrie, pentru prezentarea live a CD-ului Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii cu Croitoru String Virtuosi, solişti Simina şi Gabriel Croitoru reprezintă un turneu eveniment ce poate fi privit ca o adevărată premieră, deoarece muzicienii despre care vorbim evoluează pentru prima oară într-un astfel de context.
Gabriel Croitoru, cel care cântă pe vioara Guarneri del Gesu care i-a aparținut lui George Enescu a construit orchestra Croitoru String Virtuosi din dorința de a continua relația profesională cu foștii studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București la un nou nivel, acela de colegi de scenă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS