17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj, acord de înfrăţire cu oraşul Cimişlia din Republica Moldova

CJ Dolj, acord de înfrăţire cu oraşul Cimişlia din Republica Moldova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și președintele Consiliului Raional Cimișlia, Iovu Bivol, au semnat miercuri, în plenul ședinței CJ, acordul de înfrățire între cele două unități teritorial-administrative.
Evenimentul a fost precedat de o întâlnire între conducerile celor două instituții din România și Republica Moldova, ocazie cu care a fost exprimată deschiderea pentru colaborare în identificarea și implementarea unor proiecte comune.
„Ne bucurăm ca, în aceste zile, să avem în județul nostru doi oaspeți importanți din conducerea Consiliului Raional Cimișlia, instituție cu care am semnat, astăzi, un acord de înfrățire, deschizând astfel calea pentru colaborare într-o serie de domenii, de la cultură și sănătate la educație și economie.
Desigur că fundamentul viitoarelor inițiative comune trebuie să includă și un schimb de experiență, un transfer de bune practici la nivel administrativ. De aceea, înainte de ședința Consiliului Județean, am stabilit o întâlnire cu domnul președinte Iovu Bivol și domnul vicepreședinte Gheorghe Netedu, un bun prilej pentru a prezenta cât mai detaliat principalele direcții strategice pe care le-am adoptat și urmărit pentru a asigura dezvoltarea zonei noastre, precum și modalitățile în care am acționat.
Accentul s-a pus pe rolul major pe care îl joacă accesul la finanțarea din fonduri europene, care, așa cum le-am precizat și oaspeților noștri, a permis o accelerare vizibilă a evoluției în mai multe sectoare gestionate de CJ, prin crearea sau modernizarea unor obiective emblematice“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS