Acasă Local Dolj Craiova: Aglomeraţie mare la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Craiova: Aglomeraţie mare la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

-

Astăzi are loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, începând cu ora 09.00. Încă de la primele ore ale dimineţii zeci de persoane s-au adunat în faţa instituţiei pentru a putea afla ce oferte de muncă pun la bătaie angajatorii. În acest moment, la uşa Casei Studeţilor încă aşteaptă foarte mulţi oameni.

La eveniment s-au prezentat 50 de angajatorti, care au pus la dispoziţie în jur de 2.000 de locuri de muncă. Mai mulţi deţinuţi din Craiova, care se apropie de finalizarea pedepsei, au fost aduşi şi ei la Bursa Locurilor de Muncă pentru a-şi găsi un job.

Pentru persoanele fără studii superioare sunt disponibile 1679 locuri de muncă pentru diverse meserii din domenii de activitate cum sunt:domeniul agricol, hotelier, protecţie şi pază, construcţii, transporturi, asigurări, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, colectare deşeuri,activităţi de curierat, activităţi de call center, telecomunicaţii, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fabricarea construcţiilor metalice, fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, fabricarea autovehiculeleor, fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule.

De asemenea, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi,102 posturi sunt destinate beneficiarilor Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

La eveniment sunt asteptați să participe atât absolvenții instituțiilor de învățământ care nu și-au găsit un loc de muncă, cât și alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, având posibilitatea să cunoască situația pieței forței de muncă din județ, oferta de cursuri de formare profesională, oferta de locuri de muncă prin rețeaua Eures, dar și alte informații referitoare la serviciile gratuite de ocupare și facilitățile de care pot beneficia din partea agenției județene pentru ocuparea forței de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS