Poliţiştii de ordine publică din cadrul IPJ Dolj au desfăşurat, în perioada 22 august – 30 septembrie, 46 de controale pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul forestier. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au controlat peste 200 de autovehicule şi au legitimat aproximativ 450 de persoane. De asemenea, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Poliţiştii au confiscat cantitatea de aproximativ 150 mc. de material lemnos, diverse specii, în valoare totală de aproximativ 200.000 lei. La acţiunile desfăşurate au participat şi reprezentanţi din cadrul Direcţiei Silvice Dolj.

Poliţişti din Brădeşti au depistat 2 tineri de 25 ani, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Coţofenii din Faţă, care au tăiat fără drept şi sustras un număr de 7 arbori din specia plop din pădurea comunei Brădeşti. Materialul lemnos a fost indisponibilizat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos.
Au fost depistaţi 2 bărbaţi, unul din Craiova şi altul din satul Ruget, care au achiziţionat, pentru comercializare, cantitatea de 45 mc., respectiv 52 mc. material lemnos, fără a putea prezenta documentele întocmite conform legislaţiei în vigoare. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.