22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Primarul Mihail Genoiu: Nu ne permitem să reabilităm Colegiul „Carol I” din...

Primarul Mihail Genoiu: Nu ne permitem să reabilităm Colegiul „Carol I” din bugetul local

-

În ultima ședință a Consiliului Local Craiova, primarului Mihail Genoiu i s-a solicitat preluarea de la Compania Națională de Investiții (CNI) a clădirii monument istoric în care funcționează Colegiul Național „Carol” și Opera Română Craiova pentru ca lucrările de reabilitare să se facă cu bani de la bugetul local. Proiectul a stat ani buni în „ograda” municipalității, care a demarat anul trecut și o licitație în acest sens, însă ea a fost în final anulată, iar reabilitarea și consolidarea Colegiul „Carol I” a fost pasată în acest an la CNI. „Am încercat de atâția ani toate variantele cu Colegiul „Carol I”, cu fonduri europene, cu bani de la bugetul local, acum l-am dat la CNI. Poate nici nu e corect ca CNI să ne reabiliteze nouă emblema școlii craiovene. Eu cred cu bugetul Craiovei poate să ducă la capăt acest obiectiv de investiții. Haideți să-l luăm înapoi și să-l reabilităm din 2019 cu bani de la buget”, a spus consilierul local din partea PNL, Marinel Florescu.

Edilul a fost însă de altă părere, considerând că bugetul orașului nu-și permite o astfel de investiție, care s-ar ridica la 20 de milioane de euro. „Colegiul Carol I este prins împreună cu Opera Română Craiova într-un program de reabilitare a unor astfel de clădiri monument istoric. Acum, doar dacă nu vreți să renunțăm la acest proiect și să-l facem noi, dar știți că am încercat de două ori să facem licitație și nu s-a prezentat nimeni. Și aveam o valoare a proiectului de cinci milioane de euro, ori acum vorbim de un proiect nu doar de reabilitare, ci și de consolidare, care cuprinde și Opera Română și care costă circa 20 de milioane de euro. Este o sumă mare și nu ne permitem să reabilităm această clădire din bugetul local”, a afirmat Mihail Genoiu.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.