16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStagiunea ”Muzica unește” continuă la Filarmonica Oltenia

Stagiunea ”Muzica unește” continuă la Filarmonica Oltenia

Filarmonica olteană deschide stagiunea ”Muzica unește” (partea a II-a) vineri, 5 octombrie, cu Imperialul de Beethoven, ultimul concert pentru pian compus de titanul de la Bonn. Solista, Sânziana Mircea, ”una dintre cele mai influente persoane tinere din lumea muzicii clasice” (Radio România Muzical), a concertat în toată lumea, din Texas până la Tokyo, revenind de câte ori este posibil în România.
Concertul în Re major pentru vioară de Brahms (19 octombrie), lucrare de referință din epoca romantică, va aduce pe scena Filarmonicii o altă tânără solistă, Mălina Ciobanu, nume de rezonanță, cu peste 100 de recitaluri și concerte susținute la vârsta de numai 20 de ani. Vom rămâne în zona romantismului muzical, şi nu numai, cu briliantul Concert nr. 2 de Chopin (26 octombrie) în interpretarea pianistei Fabiola Ioniţă, un artist dedicat care „evoluează frumos ca pregnanţă, vioiciune, prezenţă de spirit” (Viniciu Moroianu).

Prin urmare, Filarmonica ”Oltenia” Craiova continuă în mod excepţional, dar şi cu un suflu tânăr, stagiunea 2017/2018 („Muzica unește”), anul Centenarului Marii Uniri culminând în ziua de 1 decembrie. 7 concerte, în care vor evolua 6 dirijori şi 17 solişti, dau viaţă unor capodopere universale, printre care două vocal-simfonice – ”Requiem” de Verdi şi ”Missa în Si minor” de Bach – aşteptate cu nerăbdare de către publicul meloman.

Pe lângă soliștii invitați să concerteze pe scena filarmonicii craiovene, majoritatea români, stagiunea ”Muzica unește” propune în fiecare vineri seara o piesă românească, de multe ori în primă audiție. Dirijori din Italia, Spania, Olanda – Walter Attanasi, Gian Luigi Zampieri, Antonio Momblant, Theo Wolters – trăiesc muzica românească și reușesc să dea o interpretare autentică, depăşind barierele lingvistice şi geografice, prin intermediul artei sunetelor.

Bilete la cele 7 concerte pot fi achiziţionate de la agenția Filarmonicii ”Oltenia” Craiova (Calea Unirii Nr.16, orele 10:00-18:00, telefon 0251 414 698), separat sau în abonament – la un preţ atractiv, cu avantajul de a păstra locul preferat în sală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS