Asociaţia Chinologică Română, prin Centrul Naţional de Educare Canină, organizează, în perioada 22 – 23 septembrie, la Craiova, cea de a 19 a ediţie a Campionatului Naţional al Câinilor de Salvare. Vor participa cele mai bune 12 exemplare canine din: Bucureşti, Timişoara, Craiova. Sunt înscrise rase canine precum: ciobănesc german, ciobănesc belgian, ciobănesc alb elveţian, labrador retriever, golden retriever, jack russell terrier, dar şi câini de nerasă, fiecare exemplar canin va participa în specialitatea în care a fost format: urmă, de căutare în padure, căutare în dărâmături. Zonele de concurs sunt la marginea oraşului, pentru a simula cât mai real fiecare cîutare de persoane.
Examenul va fi jurizat de către arbitrul internaţional .
Duminică, după Campionatul Naţional, la Hipodrom, începând cu ora 10.30, are loc examanenul TSAC – Test de Sociabilitate şi Aptitudini Canine, examen dedicat tuturor câinilor, prin care atestă gradul de sociabilitate ~ cei 7 ani de acasă~. Aici participă alţi 14 câini din toată ţara, din rasele,: ciobănesc german, ciobănesc elveţian, rottweiler, câini de vânătoare. TSAC este jurizat tot de către Szenasi Eugen.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.