Campania „Oameni noi în politică” s-a lansat, în această după-amiază, la Craiova. Această campanie este sprijinită de peste 30 de organizații, iar în cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai USR Dolj, RO 100 și Inițiativa Craiova – o organizație civică înființată după protestele împotriva OUG 13 la Craiova.
În principal, prin această campanie se doreşte strângerea de semnături pentru modificarea legislației electorale. De asemenea, se caută oameni noi, care vor să intre în politică şi să aducă suflu și idei noi.
Principalele chestiuni pe care le vizează organizaţiile implicate în campanie sunt alegerile locale în două tururi, mai mulți parlamentari care să reprezinte diaspora, eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale şi parlamentare, reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea la alegeri, introducerea votului preferenţial pe liste de partid, dar şi securitatea votului prin scanarea cărţilor de identitate şi camere video în secţiile de votare.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.