8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: S-a lansat campania „Oameni noi în politică“

Craiova: S-a lansat campania „Oameni noi în politică“

 

Campania „Oameni noi în politică” s-a lansat, în această după-amiază, la Craiova. Această campanie este sprijinită de peste 30 de organizații, iar în cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai USR Dolj, RO 100 și Inițiativa Craiova – o organizație civică înființată după protestele împotriva OUG 13 la Craiova.
În principal, prin această campanie se doreşte strângerea de semnături pentru modificarea legislației electorale. De asemenea, se caută oameni noi, care vor să intre în politică şi să aducă suflu și idei noi.
Principalele chestiuni pe care le vizează organizaţiile implicate în campanie sunt alegerile locale în două tururi, mai mulți parlamentari care să reprezinte diaspora, eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale şi parlamentare, reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea la alegeri, introducerea votului preferenţial pe liste de partid, dar şi securitatea votului prin scanarea cărţilor de identitate şi camere video în secţiile de votare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...