12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlte două cazuri de West Nile în Dolj

Alte două cazuri de West Nile în Dolj

Alte două cazuri de infecție cu virusul West Nile, un bărbat şi o femeie, au fost confirmate, în Dolj, în ultima săptămână, numărul doljenilor afectați de acest virus ajungând la 28, potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Din păcate, femeia este în stare mai gravă.
„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West – Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 36/2018, în judeţul Dolj a fost confirmate două cazuri cu infecţie cu virusul West– Nile, în mediul rural, la o femeie de 78 de ani cu formă gravă pe fond de boli preexistente, cu prognostic rezervat, şi la un bărbat de 48 de ani, cu formă medie şi evoluţie favorabilă”, se arată într-un comunicat DSP Dolj.
Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care, în majoritatea cazurilor, este subclinică dar uneori poate prezenta şi manifestari de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copiii sub 15 ani nu sunt afectaţi.
În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.
Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei :
– să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
– să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;
– să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă;
– să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS