Acasă Local Dolj Peste 200 de salariați ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au participat...

Peste 200 de salariați ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au participat la proiectul Let’s do it, Romania!

-

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin cele patru structuri din subordine, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, s-a alăturat sâmbăta aceasta, prin salariaţii săi, voluntarilor proiectului „LET’S DO IT, ROMÂNIA!”.

La nivelul întregii Administrații de Apă Jiu au participat astăzi la acțiunea de igienizare peste 200 de salariați.

În judeţului Dolj, acţiunea s-a desfăşura pe râul Jiu, în zonele Bucovăţ, Breasta, Podari şi râul Amaradia, în zona pod Işalniţa.

A.B.A Jiu – S.G.A Dolj a participat cu personalul TESA şi muncitorii de la formațiile de lucru ce au fost echipaţi adecvat, fiecare primind saci şi mănuşi. Au fost folosite pentru ridicarea depozitelor mari de gunoi și transportul acestuia un buldoexcavator, 2 autobasculante de mare tonaj și 5 mașini de tonaj mic.

La o primă evaluare, s-au strâns 200 mc de deșeuri din zonele râurilor Jiu și Amaradia.

Sacii cu deşeurile şi resturile menajere strânse în județul Dolj au fost transportaţi la depozitul ecologic de la Mofleni.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a participat la acţiunea de curăţenie pe râul Șușița în zona amonte pod DN 67 Tg-Jiu Drobeta Turnu-Severin, râul Tismana  zona Mânăstire Tismana – coada lacului Tismana aval, râul Gilort, zona Novaci şi pârâu Cioiana, zona Ţicleni.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a participat cu personal TESA şi  muncitori din cadrul formațiilor de lucru echipaţi adecvat cu saci şi mănuşi oferite de reprezentantul la nivelul judeţului Gorj al Asociaţiei Viitorul în Zori, organizatorul proiectului naţional „LET’S DO IT, ROMANIA!”. Sacii cu deşeurile şi resturile menajere strânse vor fi transportaţi la depozitul ecologic al municipiului Tg-Jiu cu mijloace de transport ale unităţii.

La această acțiune vor participa 4 mașini de tonaj mic și 80 de voluntari.

Angajații Sistemului Hidrotehnic Petroșani au desfășurat campania de ecologizare în punctele din care este alimentată cu apă populația Văii Jiului. 20 de angajați ai Sistemului Hidrotehnic Petroșani au participat la acțiunea de ecologizare. Nu mai puțin de 80 de saci au fost umpluți cu gunoaiele lăsate în urmă de turiștii care ajung în zonă la iarbă verde. Gunoaiele au fost adunate de pe baraj, din baraj, dar și de pe prizele de apă Câmpu lui Neag și Lazărul. Angajații Serviciului Hidrotehnic Petroșani au mai desfășurat acțiuni de ecologizare ape Defileul Jiului, Jieț sau Maleia.

Sistemul de Gospodarire a Apelor Mehedinți a participat la ecologizare cu 20 de salariați, un buldoexcavator și un tractor cu remorcă, igienizând zona Izverna.

 Acțiunea încă nu s-a terminat.

 

 

 

 

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.