9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj3.500 de copii au participat vara aceasta la Ateliere Șotron. Mulţi dintre micuţii sunt din Dolj şi Vâlcea

3.500 de copii au participat vara aceasta la Ateliere Șotron. Mulţi dintre micuţii sunt din Dolj şi Vâlcea

Peste 600 de profesori de învățământ preșcolar au susținut vara aceasta, pe bază de voluntariat, modulul educațional ce i-a adus la grădiniță, în timpul vacanței, pe copiii de vârstă preșcolară care provin din familii defavorizate. În total, peste 3500 de copii din 250 de comunități sărace din 32 de județe au explorat în perioada iulie – august, timp de 12 zile, universul fascinant al învățării prin joc, experimente și, mai ales, prin intermediul cărților ilustrate.
Atelierele au fost precedate, ca în fiecare an, de traininguri regionale susținute de echipa OvidiuRo și de profesorii-formatori, parte din Comunitatea Profesorilor pentru Educație Timpurie, inițiată de asociație. În total, 18 traininguri au fost susținute în tot atâtea județe: Alba, Bistrița, Brașov, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Vâlcea și Vrancea, la începutul verii, având ca scop diseminarea Ghidului de Implementare a Atelierului de Vară, cu accent pe învățarea centrată pe copil, pe dezvoltarea limbajului, a comunicării și a premiselor citirii și scrierii.

Fiecare echipă de profesori care a susținut un Atelier de Vară în comunitatea sa ori într-o altă comunitate, defavorizată, a primit de la OvidiuRo un kit de resurse educaționale constând în numeroase cărți ilustrate de ficțiune și non-ficțiune, un kit de științe și experimente, numeroase fișe de lucru (individuale și pentru grupă) precum și câte o carte pentru acasă, pentru fiecare copil. OvidiuRo a asigurat, de asemenea, contravaloarea gustării zilnice pe toată perioada atelierului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS